Mijn visie is: ‘Bijdragen aan een betere wereld door leidinggevenden te versterken’.

Ik doe dit door middel van trainingen, coaching, consulting en producten die leidinggevenden aanzetten om het beste te halen uit zichzelf en uit hun organisatie.

Mijn trainingen zijn heel praktisch gericht, maximaal 1/5 van de tijd besteed ik aan theorieën, modellen, strategieën, systemen, ... en de rest van de tijd werken we rond jouw praktijk. 
Eveneens werk ik heel interactief zodat alle deelnemers ook veel leren van en aan mekaar. 
En ik breng ook mijn opleiding zo dicht mogelijk bij jouw werkrealiteit. Zodat ik jou maximaal kan ondersteunen en jouw resultaten zo snel mogelijk kan helpen verbeteren.

Ik ben, Bene Bailleul [bajul], de bezieler en oprichter van de ‘School voor Leiderschap’.

Tijdens mijn 30 jarige loopbaan binnen Defensie, ben ik zowel leidinggevende (tot bijna 250  medewerkers) als teamlid geweest. 
De eerste 10 jaar heb ik kunnen ervaren, met vallen en opstaan, wat leiding geven écht is. Ik werkte toen vooral vanuit mijn eigen ervaring, zonder management-opleidingen gevolgd te hebben. Een boeiende leerschool, maar heb wel heel veel tijd verloren. Achteraf dacht ik: ’ik had dit toch wel beter moeten aanpakken!’
Mijn belangrijkste les uit die periode was dubbel:

  • Hoe haal ik het beste uit mezelf als leidinggevende?
  • Hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers/team?

 

 

Ik ging toen op zoek naar antwoorden door boeken te lezen, opleidingen te volgen, seminars bij te wonen, CD’s te beluisteren, DVD’s te bekijken, intervisies met collega’s bij te wonen, ... Ik voelde me voortdurend groeien en sterker worden. De resultaten bij mezelf en mijn medewerkers/team en de relaties met anderen en mezelf verbeterden immens. Ik werd als leidinggevende succesvoller en gelukkiger.

Ik stelde vast dat door kleine zaken anders te doen, het resultaat veel beter werd voor mij, mijn team en de organisatie waarvoor ik werkte. Ik geloof dat ik jou dit ook kan leren.

Bij de ‘School voor Leiderschap’ focus ik me op leidinggevenden omdat zij de hefboom, de spil, de belangrijkste schakel vormen in organisaties. Ik geloof er in dat elke leidinggevende succesvol en gelukkig kan zijn en dat we hierdoor meewerken aan een betere wereld!

Mijn missie is “leidinggevenden helpen om succesvol en gelukkig te zijn door krachtiger en comfortabeler leiderschap vanuit jezelf”.